Riksdagsseminarium - Stoppa tvångsumgänge

Börjar:

09:e feb 08:30 2023 datumet har passerat

Slutar:

09:e feb 15:15 2023 datumet har passerat

Sveriges riksdag

Barn är de enda brottsoffer som tvingas träffa sina förövare.

Nyligen dog en pojke i Luleå, misstänkt mördad av sin pappa under umgänget. 9 av 10 barn som har umgänge med sin eller en närståendes förövare upplever ångest, rädsla, sorg och frustration av umgänget. 9 av 10 får också bestående psykiska men ända in i vuxen ålder.

Jämställdhetsmyndighetens Uppgifter om våld är inget undantag granskar 814 tingsrättsdomar gällande vårdnad, boende och umgänge. Granskningen visar att det i 64 procent av fallen framkom uppgifter om våld och övergrepp. Men domstolarna har i många fall inte vägt in dessa uppgifter i besluten.

Sverige måste stå i framkant gällande barns bästa. Inget barn ska tvingas till umgänge med förövare. Inget barn ska behöva uppleva våld. Om vi på riktigt ska stå på barnens sida så måste en förändring till. Välkommen till ett seminarium i Sveriges riksdag där vi samlas för att en gång för alla stoppa barns tvångsumgänge med förövare.

Tid: 9 februari 8.30 – 9.15
Plats: Sveriges riksdag

Medverkande: Olga Persson, förbundsordförande Unizon. Elisabeth Dahlin, Barnombudsman. Rebecca Lagh, advokat. Förälder som kämpat för sitt barns rätt att slippa tvångsumgänge.

Seminariet arrangeras av Unizon, Juno Blom, riksdagsledamot Liberalerna och Annika Strandhäll, riksdagsledamot Socialdemokraterna och ordförande S-kvinnor.

Gör skillnad

Skriv under vår namninsamling för att stoppa tvångsumgänge!

Skriv under här