Våldsprevention 2020 - Dåtid, nutid, framtid

Börjar:

27:e nov 08:30 2020 datumet har passerat

Slutar:

27:e nov 16:30 2020 datumet har passerat

Digitalt

Välkommen till konferensen Våldsprevention 2020 - Dåtid, nutid, framtid

När började det förebyggande arbetet för att stoppa mäns våld mot kvinnor i Sverige? Hur ser det förebyggande arbetet ut i nuläget? Vad finns det att göra i framtidens våldsprevention?

Välkommen till en digital heldagskonferens med fullspäckat program där forskare, föreläsare och experter delar med sig av sina tankar kring våldsprevention och ger svar på ovanstående frågor.

Medverkande är bland andra Alán Ali, ordförande MÄN, Olga Persson, ordförande Unizon, Karen Austin, Delegationen mot Segregation, Kajsa Rietz, Novahuset, stöttar unga som utsatts för sexuella övergrepp online och IRL, Lena Berg, metodutvecklare och samtalsterapeut, och Henrik Westin, psykolog, på MÄN:s samtalsmottagning, och Ola Florin, Regeringskansliet.

Konferencier för dagen är Mantha Kasagianni, socionom och kurator på Skärholmens ungdomsmottagning.

Du som deltagare kommer under dagen att ha möjlighet att diskutera och dela erfarenheter med andra deltagare på konferensens olika digitala plattformar.

Konferensen avslutas med ett maraton av visionära brandtal från aktivister, jämställdhetsminister Åsa Lindhagen, MP, och många fler – missa inte det!

Varmt välkomna önskar MÄN och Unizon!

När: Fredag 27:e november
Var: Digitalt
Anmälan: på denna länk
​Facebook-event: här

Konferensen är en del av En vecka fri från våld som är en återkommande kampanj- och aktivitetsvecka som sätter ljuset på det förbyggande arbetet mot mäns våld mot kvinnor.

Konferensen och veckan är ett initiativ skapat av riksorganisationerna Unizon och MÄN. Initiativet stöds av Sveriges Kommuner och Regioner, Jämställdhetsmyndigheten och Länsstyrelserna.