Unizon får stöd av Hugo Stenbecks Stiftelse

27:e mar 2020

Idag gick Hugo Stenbecks Stiftelse ut med att ett extra stöd på 1,2 miljoner kronor ska delas ut till åtta verksamheter för hemlösa och för unga tjejer som riskerar utsättas för övergrepp som en konsekvens av coronakrisen. Vi är glada att kunna meddela att Unizon och Juventas Ungdomsjour, Tjejjouren Luleå, 1000 Möjligheter, ATIM ungdomsjour och Alltid Sedd kommer att få ta del av stödet tillsammans med organisationerna Convictus, Räddningsmissionen, Musketörerna i Rågsved och Umeå Stadsmission!

 

Vi vill sända ett stort tack till Hugo Stenbecks Stiftelse som väljer att ekonomiskt stötta Unizon och Unizons medlemmar och som därmed bekräftar att vår unika kompetens om kön, makt och våld spelar roll! Vi vet att barn och unga, särskilt tjejer, är riskgrupper i den kris som en pandemi innebär. Hemmet som ska vara en trygg plats är den farligaste platsen för våldsutsatta kvinnor och barn och nätet är den plats där många unga tjejer utsätts för sexuella övergrepp. Vi kommer att använda pengarna för att utöka vår kapacitet för att stötta de tjejer och flickor som behöver oss.

– Kvinnor, tjejer och barn är en riskgrupp när fler uppmanas stanna hemma. Hemmet är ofta brottsplatsen för de som lever med våldsamma män och för tjejer som utsätts för mäns våld online/på nätet. Unizon och Unizons över 130 kvinnojourer, tjejjourer och ungdomsjourer arbetar med stöd, skydd, förebyggande arbete och påverkan varje dag och arbetar nu extra intensivt för att nå ut när resten av samhället stänger ned, säger Olga Persson, generalsekreterare Unizon i pressmeddelandet.

Tack till alla er medlemmar som stöttar och skyddar varje dag och som nu arbetar extra intensivt när stora delar av samhället stänger ned. Vi är stolta över att vara ert riksförbund!