Estetisk plastkirurgi

I dag säger 19% av unga människor att de kan tänka sig att operera sig för att passa in i samhällets skönhetsideal. Skönhetsoperationer utförs av olika skäl. I bland annat Asien opererar sig människor för att få fördelar när de söker jobb. Det händer att arbetsgivare har vissa krav på dem man anställer när det gäller längd eller hur gammal man ser ut.

Estetisk plastikkirurgi, eller skönhetsoperationer som det också kallas, är idag inget nytt fenomen. Redan på 1960-talet utvecklades de första implantaten för bröstförstoringar och idag uppger ca 19 % av unga människor att de kan tänka sig att operera sig för att bättre passa in i samhällets skönhetsideal.

I de asiatiska länderna växer antalet människor som skönhetsopererar sig. Ofta handlar inte dessa operationer enbart om att personen själv är missnöjd med något i sitt utseende, utan också att de vill skaffa sig fördelar när de söker jobb. Många företag i Kina och Korea har restriktioner på längd eller på sina anställda, vilket gör att många opererar sig för att se yngre ut eller för att förlänga benen. Många asiater väljer också att operera sina ögonlock för att bättre passa in i de västerländska skönhetsidealen.

 

Frågor: Varför tror du att skönhetsoperationer räknas in som våld?

Vad tror du att det beror på att så många väljer att förändra sitt utseende med operationer?

 

Källor: http://nationa/post.com/news/young-graduates-turning-to-p/asticsurgery-for-an-advantage-in-chinas-tough-iob-market

htt s: www.thedai/ beast.com in-china-/eftover-women- et- lastic-sur e https://www.bust/e.com/artic/es/3092-chinese-women-go-under-the-knife-t0improve-iob-prospects http://www.p/astikkirurgi.net/fakta.htm/